Dansen is een fijne manier om je, op een actieve manier, te ontspannen

Dansen bij Touché Sara

Algemene informatie
Dansen is een fijne manier om je, op een actieve manier, te ontspannen. Je kunt even een uurtje alle drukte uit het dagelijks leven vergeten.

Dagelijks komen er veel prikkels en indrukken op je af. Dansen kan een hulpmiddel zijn om de indrukken die je ervaart een plek te geven. Het is een manier waarop je je kan uiten.

Ik wil kinderen en jongeren een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn. Ik hoop met mijn houding als dansdocent mijn leerlingen het gevoel te geven dat zij mogen zijn wie ze zijn. In de danslessen wil ik ook ruimte scheppen voor de leerlingen om te laten zien wie ze zijn. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van dansexpressie-opdrachten, maar ook in de vorm van een eigen, individuele vertaling van dansen die ik de leerlingen aanleer.

Ik wil kinderen en jongeren een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn.

Veel verschillende lessen

Er wordt in deze maatschappij veel van kinderen verwacht. Ook in de danslessen heb ik bepaalde verwachtingen van kinderen. Ik verwacht bijvoorbeeld dat kinderen gemotiveerd zijn om te leren dansen en dat kinderen op een fijne manier met groepsgenoten omgaan. Ik wil kinderen echter niet overvragen en vind het daarom heel erg belangrijk dat kinderen op een niveau dansen dat bij hen past. Ik bied daarom veel verschillende lessen aan.

Recreatie 1/2: Groep 1 en 2 van het basisonderwijs. De kleuterlessen duren 45 minuten.We beginnen met een opwarming, waarbij basispassen uit de jazzdans worden aangeleerd (huppelen, chassé, stap klap, etc.). Daarna staat elke les in het teken van een ander thema.

Lees verder…

Recreatie 3/4/5: Lessen groep 3 tot en met 5 van het basisonderwijs. De andere recreatielessen duren 60 minuten. We beginnen met een opwarming, die bestaat uit een eenvoudige danscombinatie van 4 of 8 keer 8 tellen. Zo worden we lekker warm, komen in de sfeer van het dansen en oefenen meteen de basisbewegingen uit de jazzdans (chassé, loopdraai, kruispas, jazzvierkantje, pivot, kick ball change, v stap, etc.).

Lees verder…

Recreatie 6/7/8: Lessen groep 6 tot en met 8 van het basisonderwijs. De andere recreatielessen duren 60 minuten. We beginnen met een opwarming, die bestaat uit een eenvoudige danscombinatie van 4 of 8 keer 8 tellen. Zo worden we lekker warm, komen in de sfeer van het dansen en oefenen meteen de basisbewegingen uit de jazzdans (chassé, loopdraai, kruispas, jazzvierkantje, pivot, kick ball change, v stap, etc.).

Lees verder…

Middelbaar onderwijs: De andere recreatielessen duren 60 minuten. We beginnen met een opwarming, die bestaat uit een eenvoudige danscombinatie van 4 of 8 keer 8 tellen. Zo worden we lekker warm, komen in de sfeer van het dansen en oefenen meteen de basisbewegingen uit de jazzdans (chassé, loopdraai, kruispas, jazzvierkantje, pivot, kick ball change, v stap, etc.).

Lees verder…

16+: De andere recreatielessen duren 60 minuten. We beginnen met een opwarming, die bestaat uit een eenvoudige danscombinatie van 4 of 8 keer 8 tellen. Zo worden we lekker warm, komen in de sfeer van het dansen en oefenen meteen de basisbewegingen uit de jazzdans (chassé, loopdraai, kruispas, jazzvierkantje, pivot, kick ball change, v stap, etc.).

Lees verder…

Selecties 1 t/m 5: De andere recreatielessen duren 60 minuten. We beginnen met een opwarming, die bestaat uit een eenvoudige danscombinatie van 4 of 8 keer 8 tellen. Zo worden we lekker warm, komen in de sfeer van het dansen en oefenen meteen de basisbewegingen uit de jazzdans (chassé, loopdraai, kruispas, jazzvierkantje, pivot, kick ball change, v stap, etc.).

Lees verder…

Sunshine Dancers: Dansles voor kinderen met een bijzondere vraag. Sommige kinderen blijken in een reguliere groep niet mee te kunnen komen. Als gediplomeerd dansdocent, orthopedagoog en holistisch kindertherapeut, wil ik in mijn dansschool ook graag ruimte bieden aan kinderen met een beperking.

Lees verder…