leerlingen

Dans

Dans

Algemene informatie

Dansen is een fijne manier om je, op een actieve manier, te ontspannen. Je kunt even een uurtje alle drukte uit het dagelijks leven vergeten.

Dagelijks komen er veel prikkels en indrukken op je af. Dansen kan een hulpmiddel zijn om de indrukken die je ervaart een plek te geven. Het is een manier waarop je je kan uiten.

Ik wil kinderen en jongeren een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn. Ik hoop met mijn houding als dansdocent mijn leerlingen het gevoel te geven dat zij mogen zijn wie ze zijn. In de danslessen wil ik ook ruimte scheppen voor de leerlingen om te laten zien wie ze zijn. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van dansexpressie-opdrachten, maar ook in de vorm van een eigen, individuele vertaling van dansen die ik de leerlingen aanleer.

Er wordt in deze maatschappij veel van kinderen verwacht. Ook in de danslessen heb ik bepaalde verwachtingen van kinderen. Ik verwacht bijvoorbeeld dat kinderen gemotiveerd zijn om te leren dansen en dat kinderen op een fijne manier met groepsgenoten omgaan. Ik wil kinderen echter niet overvragen en vind het daarom heel erg belangrijk dat kinderen op een niveau dansen dat bij hen past. Ik bied daarom veel verschillende lessen aan.

Reguliere recreatiegroepen:

Er zijn recreatiegroepen in de volgende leeftijdscategorie√ęn:
- Groep 1 en 2 van het basisonderwijs
- Groep 3, 4 ,5 van het basisonderwijs
- Groep 6, 7, 8 van het basisonderwijs
- Middelbare school (12 jaar en ouder)

- Groep 16 jaar en ouder

Verder is er dansles voor kinderen met een bijzondere vraag en zijn er wedstrijdgroepen.

sara.png